أسرار حياة نجاح الموجى.. تحدى الزعيم.. ومن هى وإبنته المذيعة المشهورة

أسرار حياة نجاح الموجى.. تحدى الزعيم.. ومن هى وإبنته المذيعة المشهورة
أخبار البلد -  
أخبار البلد - بالرغم من إنه توفي سنة 1998 إلا أن إفيهاته لسه بنرددها لحد دلوقتي وخصوصًا لما لعب دور "الهرم" فى فيلم "الكيت كات" لسه بنستخدم كلامه لحد دلوقتي هو الكوميديان الجميل " نجاح الموجي " هنستعرض معاكوا النهاردة تفاصيل عن حياته وسبب اللي خلى أنغام تقاضيه وكمان التفاصيل الكاملة وقت وفاته.


اسمه الحقيقي عبد المعطي محمد حجازي الموجي وسبب اسم شهرته "نجاح الموجي " إنه اخد اسم أخوه الكبير اللي كان أكبر منه ب 10 سنين وإتوفي وكان عنده ضمور في ايديه فحب يخلد ذكراه . إتولد في قرية ميت الكرما في محافظة الدقهلية سنة 1945.

وعنده 14 أخ كلهم انتقلوا للإقامة في القاهرة بالتحديد في حدائق القبة.
رفعت أنغام عليه قضية لما سخر منها ومن فنانين كتير وقت عرض مسرحية "لا مؤاخذة يا منعم" وقال عليها "ألغام " وإتهمته بالسب .

عنده بنتين واحده منهم مذيعة في التليفزيون المصري وهى " أيتن الموجي " وهى اللي عاشت معاه الساعات الآخيرة في حياته إتعرض وقتها لوعكه صحيه ومن شدة تعبه كان بيضرب بإيده على بلكونات الشقة وبيصرخ ويقول " يارب " حاولت أيتن تجيبله عربية إسعاف تنقله المستشفى لكن لقت واحدة عطلانه والتانية السواق كان في إجازة سابت والدها ونزلت تجيبله دكتور رجعت لقته توفي عن عُمر يناهز 53 سنة إتوفى يوم الجمعة 25 سبتمبر سنة 1998 أثر أزمة قلبية.

 


بدأت حياته الفنية في أواخر الستينات مع ثلاثي أضواء المسرح وقدمه للتمثيل المخرج محمد سالم والفنان جورج سيدهم من خلال مسرحية فندق الأشغال الشاقة بعد تخرجه من المعهد العالي للخدمة الاجتماعية اللي دخلها بعد لما سقط في مادة الإنجلش في كلية التجارة.

من أهم أعماله المسرحية وكل الناس عرفته بيها لما جسد شخصية "الواد مزيكا" في مسرحية "المتزوجون" اللي حققت نجاح كبير والدور ده اللي نقل الموجي من الأدوار الثانوية لإدوار البطولة المشتركة.

وبعد لما نجح في المتزوجون تملكه الغرور وفضل يرفض في الأدوار الثانوية لحد لما فضل 4 سنين من غير شغل وبعدها إضطر يشتغل في سهرات تليفزيونية سنة 1984 وكان أجرة وقتها 4 جنية وبعد لما دوره انتهى رفض ياخد المبلغ لإنه حس بالإهانة .

 


من أهم أعماله الفنية "أربعة في مهمة رسمية، الحريف، طأطأ وريكا وكاظم بك، التحويلة، البحر بيضحك ليه، كيت كات، والعائلة، الفلوس، أهلا بالسكان، سر الأرض، بوابة الحلواني، لا مؤاخذه يا منعم، المتزوجون، دلع الهوانم، الورثة، ملك الشحاتين".

بدأت إنطلاقته التليفزيونية من خلال مسلسل "أهلا أهلا بالسكان". وبدايته الحقيقية في السينما كانت في فيلم "أيام الغضب"، واللي بسببه أخد جايزة لجنة التحكيم الدولية في مهرجان دمشق السينمائي.
 
شريط الأخبار تقرير أمريكي يقر بمسؤولية الولايات المتحدة عن ضربة بواسطة صاروخ أصاب مدرسة في ايران ويزعم أنه جراء استهداف خاطئ "حزب الله" اللبناني: نعلن إطلاق عمليّات العصف المأكول أكثر من 100 صاروخ إيراني... دوي صافرات الإنذار وسط إسرائيل وفي القدس والضفة الغربية "هلع الجنود وتصاعد دخان كثيف".. "حزب الله" يستهدف قاعدة إسرائيلية جنوب تل أبيب الأرصاد تحذر من الغبار وتدني الرؤية اليوم وغدًا وزير الصحة يشدد على ضرورة الحفاظ على مستويات كافية وآمنة من المخزون الدوائي قريبًا... الأردنيون سيتمكنون من بيع وشراء المركبات إلكترونيًا الحكومة تتخذ إجراءات للتعامل مع تداعيات الأوضاع الإقليمية وأثرها المتوقع على الوقود سلطنة عُمان: إصابة خزانات الوقود في ميناء صلالة بمسيّرات الحكومة تحدد عطلة عيد الفطر قفزة جديدة في ثروة ترامب… 1.4 مليار دولار خلال عام واحد مسؤول إيراني: الزعيم الأعلى مجتبى خامنئي أصيب بجروح طفيفة لكنه يواصل عمله ما الأهداف التي طالتها الصواريخ الإيرانية ضمن الموجة 38 من عملية "الوعد الصادق 4"؟ إسبانيا تعفي سفيرها في تل أبيب وتخفض تمثيلها بإسرائيل مبادرة قرع الجرس للمساواة بين الجنسين تحت شعار "لجميع النساء والفتيات: الحقوق .العدالة .العمل" بين المعقول واللا معقول : شوفوا الوزير شو بقول دار الدواء تطلق حملتها الرمضانية بتوزيع طرود الخير على الأسر العفيفة المصري لـ "الطاقة": هل تحولت سماء السلطاني لساحة "تجسس".. أم لفرض "رقابة جماعية" تحت غطاء إصلاح الأعطال؟ ضربة إسرائيلية على فندق في بيروت ظهر الاربعاء إيران تتوعد باستهداف مصارف أميركية وإسرائيلية في المنطقة.. رداً على استهداف مصرف في طهران